Praktiske øvelser for å finne roen

Praktiske øvelser for å finne roen

Det er helt naturlig for oss å ansette et firma for å fikse bilen. Vi betaler folk for å vaske huset, vaske bilen eller levere mat. Alt for å spare tid og energi. Mange av oss sliter mer med å skulle betale en coach eller noen andre for å hjelpe oss å finne roen. Vi tenker at dette vil vi fikse helt på egen hånd. Når du er klar til å få litt hjelp så kan du heldigvis finne mange personer og firmaer som kan hjelpe deg videre. I mellomtiden så har jeg samlet noen gode og praktiske tips.

Skap rom for ro

Det er viktig å ha et sted i huset hvor du finner roen. Dette bør være et sted som er litt skjermet fra inntrykk, men det skal ikke være sengen. Et slikt sted kan være så lite som en stol eller en sofakrok eller annet. Når du setter deg her så vil du etter hvert føle hvordan stresset bare sklir av deg. Deler du hjemmet ditt med noen andre så er det viktig å bli enig med dem om at du får to minutter, kanskje så mye som 10 minutter helt i ro.

Skap en rytme for ro

Alt som er spontant er veldig enkelt å hoppe over. Hvis du sier at du skal ”i løpet av dagen” ha litt tid til å tenke på å puste så blir dette veldig vagt. Du vil slite med å finne ut av hvor og når du skal få tid til dette. Alt annet blir viktigere.
Så sett av en bestemt tid til på dagen hvor du skal ha ro. Dette kan være to timer etter du er kommet hjem eller på et annet tidspunkt. Mulighetene er mange, men det må være en fast avtale. En avtale mellom deg og din pust og ditt sinn.

Finn praktiske øvelser

Det finnes veldig mange praktiske øvelser som man kan bruke for å finne roen. Dette er øvelser som går på å telle ned fra 100, stirre intenst på et eller flere bilder eller på et lys eller noe lignende.

Felles for dem er at det handler om å rette et fokus en bestemt ting. La hjernen bare fokusere på en ting uten at det er noen andre krav. Å bare stirre på et lys krever lite av hjernen og dermed får hjernen plass til å hente seg inn igjen. Etter hvert så trenger du ikke disse øvelsene, du vil kunne klare å finne roen uten. Men i en periode så kan det være veldig greit å ha dem.

Uansett hvilke øvelser du vil bruke, så husk at de må passe for deg. Ikke gjør noe som føles helt feil, da vil du jobbe mot kroppen og sinnet og skape mer stress. Samarbeid med kroppen så vil du oppleve at kroppen samarbeider med deg. Håpet er at du vil være mindre syk og ha mindre helseproblemer generelt sett. Med så store, potensielle helsegevinster knyttet til en liten innsats så har du alt å vinne og svært lite å tape.